Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


Αγαπητοί γονείς,
τα μαθήματα ξεκινούν από την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν ως και τις 26 Ιουνίου 2020!!!! Χαιρόμαστε που θα ξαναδούμε τους μικρούς
μας μαθητές, απλά η μετά-κορωνοϊού εποχή  κάνει τα πράγματα  λίγο… διαφορετικά και επιβάλλει κάποιες αλλαγές, που τις εφαρμόσαμε με  αγάπη, σεβασμό  και ενδιαφέρον προς τα παιδιά.
Δε θα βρεθούμε όλοι μαζί! Αλλά θα δημιουργήσουμε καινούριες ομάδες!
Κάθε ένα από τα 2 τμήματά μας έχει χωριστεί σε 2 υπό-τμήματα. Κάθε υπό-τμήμα θα έρχεται εναλλάξ στο σχολείο. Το πρώτο υπό-τμήμα θα έρχεται Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και το δεύτερο υπό-τμήμα θα έρχεται Τρίτη –Πέμπτη για την πρώτη εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα το πρώτο υπό-τμήμα θα έρχεται Τρίτη –Πέμπτη και το δεύτερο υπό-τμήμα θα έρχεται Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή κοκ.
Η σύσταση των υπό-τμημάτων  έγινε αλφαβητικά και για τις μέρες προσέλευσης των παιδιών έχετε ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικά. Αν όμως κάποιος χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες, είμαστε στη διάθεσή του να του τις προσφέρουμε. Όποιο παιδάκι δεν θα έρθει καθόλου στο σχολείο αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει ένας από τους γονείς του να μας κάνει υπεύθυνη δήλωση, προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία του.
 Zητάμε τη βοήθεια και τη συνεργασία σας για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή των παιδιών σε αυτό το νέο σχολείο.
Ενημερώστε τα  και προετοιμάστε τα ότι δεν θα βρουν το Νηπιαγωγείο που άφησαν, αλλά οι δασκάλες τους θα είναι εκεί για να το κάνουν, όσο πιο χαρούμενο γίνεται.
Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται ως εξής:
Θα φέρνετε τα παιδιά μέχρι την πράσινη γραμμή της αυλής μας, λίγο πριν την είσοδο της πόρτας που οδηγεί στις αίθουσες. Εκεί θα τα παραδίδετε στη δασκάλα που έχει οριστεί υπεύθυνη (κυρία Γιάννα). Κατά την είσοδο των παιδιών στις τάξεις τους, οι δασκάλες τους θα τους βάζουν αντισηπτικό. Κατά την αποχώρηση τα παιδιά θα αποχωρούν ανά τμήμα και οι γονείς θα περιμένουν τη σειρά τους για να τα παραλάβουν.
Ακολουθώντας τις εγκυκλίους και μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, δεν θα υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στα παιδιά των 2 τμημάτων-τάξεων (Ν1 και Ν2) κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα προσπαθούμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στην αυλή και όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο καιρός, αξιοποιώντας τον εξωτερικό χώρο όχι μόνο για τα διαλείμματά μας αλλά και για ένα πλήθος δραστηριοτήτων, όπως αφήγηση παραμυθιών, κινητικά παιχνίδια, φαγητό κτλ.
Έχουν καθοριστεί στην αυλή τα σημεία όπου το κάθε τμήμα θα έχει το δικό του χώρο σε σκιερό μέρος για να πραγματοποιεί οργανωμένες δραστηριότητες ή για φαγητό. Πάντα οργανωμένα και υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους. Στα διαλείμματα το κάθε Τμήμα θα βγαίνει χωριστά.
Οι αίθουσες θα αερίζονται διαρκώς και θα γίνεται καθαριότητα και απολύμανση μία φορά κατά τη διάρκεια του ωραρίου και ενώ τα παιδιά θα είναι διάλειμμα και μία φορά με το πέρας του ωραρίου.
Κάθε μέρα τα παιχνίδια, που χρησιμοποιούνται θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται,  ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση, για το τμήμα της επόμενης μέρας. Έχουν αποσυρθεί τα περισσότερα παιχνίδια και έχουν παραμείνει τόσα, ώστε το κάθε παιδί να έχει το παιχνίδι του.
Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί ανάλογα με αυτά  που μας έχουν ζητηθεί. Το κάθε παιδί θα έχει τη δική του θέση στο τραπεζάκι όπου θα κάθονται δύο παιδιά σε τέτοια διάταξη, ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση .  
Τα παιδιά θα πλένουν πολλές φορές στη διάρκεια της μέρας τα χέρια τους και θα χρησιμοποιούν αντισηπτικά κάθε φορά που τελειώνουν μία δραστηριότητα.
Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, θα γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών από σας στο σπίτι. Στο παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα, βήχας, μπουκωμένη μύτη, κόπωση, δυσκολία αναπνοής, διάρροια, εμετός) κρατάμε το παιδί μας σπίτι και το στέλνουμε ξανά σχολείο, μόνο, όταν  το επιτρέψει ο παιδίατρος. Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου, ένα παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, ειδοποιείστε ώστε να το παραλάβετε αμέσως και ενημερώνετε το νηπιαγωγείο καθ’ όλη την  πορεία της ασθένειάς του (αν υφίσταται). Πρέπει να έρθετε να πάρετε αμέσως το παιδί, αν ειδοποιηθείτε.
Έχει διαμορφωθεί στο σχολείο αεριζόμενος  χώρος, ως χώρος αναμονής παιδιών, που παρουσιάζουν συμπτώματα.
Έχουμε προμηθευτεί με τη βοήθεια της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας όλα τα απαραίτητα για τον καθαρισμό, απολύμανση των χώρων και για την προστασία μας.
Στη διάρκεια της ημέρας δεν θα εισέρχεται κανένας στο χώρο του σχολείου και αν συμβεί αυτό θα τηρείται λεπτομερές ημερολόγιο και θα φοράει υποχρεωτικά μάσκα.
Θα ενημερώνεστε συχνά για ό,τι χρειαστεί και η επικοινωνία μας θα είναι διαρκής.
Ζητάμε από σας να εφαρμόζετε με τα παιδιά και εκτός σχολείου αυτά που θα μαθαίνουμε στο Νηπιαγωγείο για να τα εκπαιδεύσουμε μαζί σωστά για τους σωστούς τρόπους προστασίας. Να γίνουν υπεύθυνα,  ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους.
Να ξέρετε ότι και για μας δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η διαμορφωμένη από τις ανάγκες (covid) κατάσταση! Ξέρουμε ότι ίσως αυτά που διαβάζετε να σας προκαλούν κάποιο φόβο, όπως προκάλεσαν και σε μας! Αλλά σε δεύτερη ανάγνωση θα συνειδητοποιήσετε όπως και μεις, ότι μόνο οργανωμένα και παίρνοντας τα σωστά μέτρα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ξαφνικό και επίμονο εχθρό μας!
Φυσικά,  θα παίξουμε και θα κάνουμε δραστηριότητες, έτσι ώστε  τα παιδιά να περάσουν καλά και να φύγουν χαρούμενα έστω και αν χρειαστεί να αναθεωρήσουμε πολλά από όσα τους διδάσκαμε μέχρι τώρα…Στόχος δικός μας να ξέρετε ότι θα είναι να προστατέψουμε την υγεία τους, να τα κάνουμε να τα δούνε όλα αυτά σαν ένα καινούριο παιχνίδι, μόνο που αυτό το παιχνίδι θα συνεχίζεται σε όλο το 24ωρο. Θα προσπαθήσουμε να μην αγχωθούν περισσότερο από ότι ήδη έχουν αγχωθεί και θα τους μάθουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείχνουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας στους άλλους!
Σας περιμένουμε και το χαμόγελό σας θέλουμε να συναντάει κάθε πρωί το δικό μας, όπως κάθε μέρα μέχρι πριν περίπου 3 μήνες!
Εμείς θα νικήσουμε σε αυτή τη μάχη! Γιατί αυτοί οι μικροί μας θησαυροί, πρέπει να χαμογελάσουν ξένοιαστοι και πάλι!
  
                Ο σύλλογος διδασκόντων του νηπιαγωγείου.

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΕΟΔΥ:ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Σκοπός των παρακάτω οδηγιών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του
λοιπού προσωπικού των νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της χώρας (και μέσω αυτών και των παιδιών) σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19,
τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVΙD-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ!!!

Φτάσαμε στο τέλος του e-twinning προγράμματός μας. Μέχρι τώρα με τη βοήθειά σας, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς 11 αποστολές-δραστηριότητες!!!
Ήρθε η σειρά και της 12ης και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ μας αποστολής για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ!!!

Αυτή τη φορά θα θέλαμε να μας φωτογραφίσετε τις ομορφιές του τόπου κατοικίας σας, του Αιγάλεω. Για παράδειγμα μπορείτε να φωτογραφίσετε
τη γειτονιά σας, τις πλατείες, τις εκκλησίες, το Δημαρχείο, το μετρό, το όρος Αιγάλεω...ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε, ώστε να τα συγκεντρώσουμε και στη συνέχεια μαζί με τις φωτογραφίες και των άλλων σχολείων να φτιάξουμε έναν ταξιδιωτικό οδηγό, που να παρουσιάζει τις ομορφιές της Πατρίδας μας. Μην μας στείλετε φωτογραφίες και εικόνες από το διαδίκτυο, χρειαζόμαστε φωτογραφίες που να τις έχετε βγάλει εσείς παρέα με τα παιδιά σας. Μπορείτε να μας στείλετε  από 1 μέχρι 5 το πολύ φωτογραφίες.
   Δείτε το παρακάτω βιντεάκι για να δείτε  τον Άκη Σπιτάκη, που σας αναθέτει την τελευταία και ταυτόχρονα αποχαιρετιστήρια αποστολή!
                        ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   👈



Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΤΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΑΣ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ!!!

Ολοκληρώθηκε και η ένατη δραστηριότητά μας, που ήταν αφιερωμένη στη δημιουργία-κατασκευή του Πρωτομαγιάτικου στεφανιού με διάφορους τρόπους και πολλή...φαντασία!!!

 Μπορείτε να δείτε το βιντεάκι που δημιουργήθηκε με τα Πρωτομαγιάτικα στεφάνια των παιδιών μας.

Μπορείτε να παίξετε, αν θέλετε και το παρακάτω παιχνίδι μνήμης με λουλούδια, που σας φτιάξαμε για να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας. Για να παίξετε περισσότερες από μία φορές, απλά κάντε ανανέωση της σελίδας ή βγείτε από την ανάρτηση και ξαναμπείτε.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗ!!!



ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗ 


Ένα  άλλο  είδος μουσικής που θα γνωρίσουμε
εκτός από την Κλασσική 
και την Παραδοσιακή  είναι η Ποπ μουσική .
 
Το ονομά της προέρχεται από την αγγλική λέξη Popular 
 που σημαίνει δημοφιλής .
Αναφέρεται κυρίως στα συναισθήματα και την αγάπη , 
ενώ είναι συνήθως χορευτική μουσική ,
που αρέσει πολύ στους νέους .
 Ξεκίνησε από τη  από τη Βόρεια  Αμερική και την  Αγγλία.
Γνωστοί ποπ καλλιτέχνες είναι :
 Ο ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ, Η ΜΑΝΤΟΝΑ
ΟΙ BEATLES ΚΑΙ Ο ΤΖΟΝ ΛΕΝΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ
(τα λινκ με τα τραγούδια ανοίγουν στον υπολογιστή .
Εαν δεν ανοίγουν στο κινητό παταω τις 3 τελείες 
πάνω δεξιά και επιλέγω άνοιγμα με Chrome)
 


Το γνωρίζατε ότι τα πιο πολλά τραγούδια 
στα κινούμενα σχέδια είναι ποπ;Ας ακούσουμε μερικά!!!


ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΙ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ HAPPY-PHARRELL WILLIAMS –(FEAT.)MINIONS  




Σύγχρονοι έλληνες ποπ τραγουδιστές και συγκροτήματα είναι  :
Ελένη Φουρέιρα, οι Μέλισσες ,ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ,
 η Ντέμη και πολλοί άλλοι... : Εδώ είναι μερικά τραγούδια :




 

 
ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Θες να παίξεις κι εσύ μουσική;
Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι σίγουρα θα σε ενθουσιάσει!!!
Άνοιξε τους συνδέσμους και παίξε μουσική . 
(Καλύτερη χρήση γίνεται από το κινητό )

Παίξε με τον Ρυθμό των μουσικών οργάνων
πατώντας πάνω στα μουσικά όργανα , 
αλλά και στις τελείες που είναι από κάτω.
Πατώντας τα βελάκια αλλάζεις μουσικό όργανο 
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ


Κάνε μια ζωγραφιά και πάτα το PLAY 
για να ακούσεις τη μουσική που έφτιαξες.
Πατώντας το δίχρωμο κυκλάκι αλλάζεις χρώματα!!! 


ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ
 
  
Σύρε το ποντίκι ή το δάχτυλο σου(από κινητό) 
πάνω στις χορδές και παίξε μουσική!!


 
Η ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΚΙΘΑΡΑ
ΝΤΡΑΜΣ

ΑΡΜΟΝΙΟ-ΣΥΝΘΕΣΑΙΖΕΡ
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΠ

Όμως  κάποιοι παίζουν μουσική με καθημερινά αντικείμενα!!!




 ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 
 

       ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

https://www.animatedimages.org/
Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος με θέμα τη μουσική ήρθε η ώρα για να παίξουμε τη δική μας μουσική. 

Πώς; Απλά χρησιμοποιώντας υλικά και αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας!


·       Βάζουμε κουταλο-πίρουνα στη σειρά ή κατσαρολάκια  ή πιάτα ή ποτήρια ή μπωλάκια ή ό,τιδήποτε άλλο μπορούμε να φανταστούμε, τα χτυπάμε και ακούμε τους ήχους, που παράγουν.

·    Αν θέλουμε φτιάχνουμε και τα δικά μας αυτοσχέδια μουσικά όργανα π.χ. ένα κουτί με λαστιχάκια μπορεί να μετατραπεί σε κιθάρα, ένα άλλο κουτί μπορεί να γίνει αυτοσχέδιο τύμπανο…  

·    Αν έχουμε κάποιο μουσικό όργανο και θέλουμε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

   Διαλέγουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε και αρχίζουμε να το/τα χτυπάμε ρυθμικά.  Η μαμά ή ο μπαμπάς καταγράφει με το βίντεο την προσπάθεια μας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ ΜΑΣ και το στέλνουμε στο viber. Δεν ξεχνάμε να γράψουμε και το όνομά μας!



ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ 
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΞ...ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ-ΤΜΗΜΑ 2

     Ένα πολύ μεγάλο μέρος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το αφιερώσαμε στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μιλήσαμε για τα έθιμα του τόπου...