Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 


Καθώς πλησιάζει ο Δεκέμβριος και θέλοντας να μπούμε σε μια χριστουγεννιάτικη διάθεση, η οποία θα αλλάξει και τη δική μας ψυχολογία αλλά και των παιδιών,

σκεφτήκαμε να σας βάζουμε κάθε βδομάδα μια χριστουγεννιάτικη πρόκληση!!! Όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει και να μας στέλνει φωτογραφία αυτού που έφτιαξε μαζί με το παιδί του και να τα παρουσιάζουμε όλα μαζί στο blog μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι...φαντασία και όρεξη για παιχνίδι με τα παιδιά! 

Η πρώτη πρόκληση λοιπόν είναι να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά ένα αντίστροφο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο από την 1 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου!!! Μέσα μπορείτε να βάλετε μικρές εκπληξούλες, όπως καραμελίτσες, σοκολατάκια, στολιδάκια, αυτοκόλλητα και ό,τι άλλο θέλετε. Κάθε μέρα τα παιδιά θα ανοίγουν μία εκπληξούλα.


 

Σας έχουμε εδώ μερικές ιδέες για τις δικές σας κατασκευές αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ό,τι άλλο έχετε διαθέσιμο στο σπίτι , όπως πλαστικά ή χάρτινα ποτηράκια , πλαστικά ή χάρτινα σακουλάκια , χάρτινα ρολά από χαρτί υγείας , χάρτινους φακέλους , κορδέλες ...κλπ. Πιο πολύ σημασία έχει η διαδικασία της κατασκευής με τα παιδιά και δημιουργίας ευχάριστων αναμνήσεων που θα κάνουν όλους μας να ξεφύγουμε από τις καταστάσεις που βιώνουμε .Τα παιδιά μπορούν να γράψουν τους αριθμούς , να ζωγραφίσουν τα ρολά, τα ποτηράκια, τους φακέλους και να κολλήσουν ό,τι θέλουν επάνω τους. Εσείς στο τέλος, θα κάνετε τη σύνθεση και βάλετε τις εκπληξούλες. Ας πιάσουμε δουλειά λοιπόν, γιατί η πρώτη του Δεκέμβρη πλησιάζει!!!












 Στείλτε μας στο viber μία φωτογραφία, όταν ολοκληρώσετε την κατασκευή σας, για να την ανεβάσουμε στο blog του σχολείου μας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και να ξεκινήσουμε μαζί την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα !!! Προσοχή να μην φαίνονται πρόσωπα. Καλές δημιουργίες!!!

Oι εικόνες είναι από το pinterest και χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτική χρήση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΞ...ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ-ΤΜΗΜΑ 2

     Ένα πολύ μεγάλο μέρος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το αφιερώσαμε στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μιλήσαμε για τα έθιμα του τόπου...