Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 


 Αγαπητοί γονείς σήμερα έγινε μια πρώτη προσπάθεια για να εφαρμόσουμε την τηλεκπαίδευση στις διαδικτυακές μας τάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως διαπιστώσαμε όλοι μαζί υπήρξαν πολλές δυσκολίες κυρίως λόγο υπερφόρτωσης του δικτύου με αποτέλεσμα πολλοί να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν και η ποιότητα ήχου και εικόνας να μην είναι καλή .Επίσης δεν μπορούσαμε να μοιραστούμε με τα παιδιά κάποια βίντεο ή διαδικτυακά παιχνίδια , παρουσιάσεις που είχαμε ετοιμάσει . 

Έπειτα από όλα αυτά κρίναμε σκόπιμο να σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για τις τηλεδιασκέψεις μήπως μπορέσουμε να βελτιώσουμε αυτό το είδος επικοινωνίας .

1. Καλό είναι όλα τα παιδιά να έχουν μπει στην τάξη 5 λεπτά νωρίτερα ,ας μην έχει ανοίξει η τάξη, και να βρίσκονται σε αναμονή. Να έχουν πιει νερό και να έχουν φάει κάτι.Να έχουν δίπλα τους άσπρα χαρτιά και μαρκαδόρους σε περίπτωση αυτό που θα χρειαστεί.

2. Επιπλέον πρέπει να έχουν από την αρχή κλειστά τα μικρόφωνα και τις κάμερες . Γνωρίζουμε καλά ότι αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι για τα παιδιά αυτής της ηλικίας καθώς η προσμονή τους είναι να δουν τους φίλους τους. Δυστυχώς η εμπειρία από δικές τηλεδιασκέψεις έχει δείξει ότι μόνο όταν όλοι έχουμε κλειστά και τα 2 μπορούμε να παρακολουθήσουμε χωρίς διακοπές. Όταν απευθυνθούν οι εκπαιδευτικοί σε κάποιο παιδί τότε θα ανοίξει το μικρόφωνο και την κάμερα.

3. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μπορούμε να ανταλλάσσουμε πληροφορίες με τους γονείς από το chat που βρίσκεται κάτω δεξιά στην οθόνη π.χ. αν ρωτήσουμε εμείς στο chat αν ακουγόμαστε μπορείτε να μας απαντήσετε ότι μας ακούτε ή όχι.Επίσης μπορούμε να σας στείλουμε εκεί κάποιον σύνδεσμο που μπορείτε να αποθηκεύσετε και να δείτε αργότερα με τα παιδιά.

4. Όταν κάνουμε διάλειμμα δεν βγαίνετε από την ψηφιακή τάξη, αλλά θα κλείνετε την κάμερα και το μικρόφωνο εάν τα έχουμε ανοίξει . Το ίδιο θα κάνουν και οι νηπιαγωγοί . Τα παιδιά μπορούν να σηκωθούν κ να κάνουν ένα διάλειμμα.

5.Δεν επιτρέπεται να τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο καθόλη τη διάρκεια της επικοινωνίας.

6. Εαν κάποιο παιδί κουραστεί και δεν θέλει άλλο να συμμετέχει κλείνετε την κάμερα και το μικρόφωνο και μας γράφετε σε προσωπικό μήνυμα στο chat ότι θα αποχωρίσει . Είναι προτιμότερο αυτό παρά να πιέζουμε τα παιδιά να παρακολουθήσουν καθώς είναι κάτι πρωτόγνωρο για αυτά.

Ακολουθεί ένα βίντεο με κάποιες συμβουλές προς τα παιδιά για την Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το οποίο θέλαμε να τους το δείξουμε σήμερα! Μπορείτε να τους το δείξετε εσείς !!!


η χρήση του βίντεο είναι για εκπαιδευτική χρήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΞ...ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ-ΤΜΗΜΑ 2

     Ένα πολύ μεγάλο μέρος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το αφιερώσαμε στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μιλήσαμε για τα έθιμα του τόπου...