Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

ΤΑ ΖΩΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ-ΠΡΩΪΝΟ ΤΜΗΜΑ 2

 

 

Η Παγκόσμια ημέρα ζώων γιορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου και τα αγαπημένα μας ζωάκια έχουν την τιμητική τους.

Φυσικά τα ζώα πρέπει να τα αγαπάμε, να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε συνέχεια και όχι μόνο τη μέρα της γιορτής τους. Τα ζώα όπως και οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και όλοι μας πρέπει να τα σεβόμαστε. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 στη Φλωρεντία, ως μία προσπάθεια  ευαισθητοποίησης των ανθρώπων για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή αυτή σιγά-σιγά διευρύνθηκε και για τα υπόλοιπα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που θεωρείται προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

 Με τα παιδιά μιλήσαμε για τα ζώα και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε. Στη συνέχεια το κάθε παιδάκι διάλεξε ένα ζωάκι, το ζωγράφισε και το κόλλησε στο φύλλο εργασίας του. Τα περισσότερα παιδάκια επέλεξαν τη γατούλα, κάποια άλλα διάλεξαν το σκυλάκι, άλλα ζωγράφισαν ψαράκια και άλλα σκαντζοχοιράκια.




Τα χωρίσαμε σε ομαδούλες και κάναμε συγκρίσεις. Βρήκαμε την ομάδα με τα περισσότερα ζωάκια και την ομάδα με τα λιγότερα ζωάκια. Στο τέλος φωτογραφηθήκαμε με τις εργασίες μας.







Είδαμε και τις φωτογραφίες με τα ζώα των παιδιών και γνωρίσαμε την Άλις,


τη Ρόξυ
τη Φουφίνα,

τα παπαγαλάκια Πόκι και Κούκις,

το κουνελάκι

και το Λεόν
Αποφασίσαμε να διαβάσουμε και ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές τα ζώα. Διαλέξαμε το παραμύθι: ο βάτραχος είναι βάτραχος,

που μιλάει για το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας , με τις ικανότητες και τις αδυναμίες μας. Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε την ιστορία του βάτραχου, που κατάλαβε τελικά πόσο σημαντικό είναι να είσαι βάτραχος!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΞ...ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ-ΤΜΗΜΑ 2

     Ένα πολύ μεγάλο μέρος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το αφιερώσαμε στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μιλήσαμε για τα έθιμα του τόπου...