Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 


Καθώς πλησιάζει ο Δεκέμβριος και θέλοντας να μπούμε σε μια χριστουγεννιάτικη διάθεση, η οποία θα αλλάξει και τη δική μας ψυχολογία αλλά και των παιδιών,

σκεφτήκαμε να σας βάζουμε κάθε βδομάδα μια χριστουγεννιάτικη πρόκληση!!! Όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει και να μας στέλνει φωτογραφία αυτού που έφτιαξε μαζί με το παιδί του και να τα παρουσιάζουμε όλα μαζί στο blog μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι...φαντασία και όρεξη για παιχνίδι με τα παιδιά! 

Η πρώτη πρόκληση λοιπόν είναι να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά ένα αντίστροφο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο από την 1 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου!!! Μέσα μπορείτε να βάλετε μικρές εκπληξούλες, όπως καραμελίτσες, σοκολατάκια, στολιδάκια, αυτοκόλλητα και ό,τι άλλο θέλετε. Κάθε μέρα τα παιδιά θα ανοίγουν μία εκπληξούλα.


 

Σας έχουμε εδώ μερικές ιδέες για τις δικές σας κατασκευές αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ό,τι άλλο έχετε διαθέσιμο στο σπίτι , όπως πλαστικά ή χάρτινα ποτηράκια , πλαστικά ή χάρτινα σακουλάκια , χάρτινα ρολά από χαρτί υγείας , χάρτινους φακέλους , κορδέλες ...κλπ. Πιο πολύ σημασία έχει η διαδικασία της κατασκευής με τα παιδιά και δημιουργίας ευχάριστων αναμνήσεων που θα κάνουν όλους μας να ξεφύγουμε από τις καταστάσεις που βιώνουμε .Τα παιδιά μπορούν να γράψουν τους αριθμούς , να ζωγραφίσουν τα ρολά, τα ποτηράκια, τους φακέλους και να κολλήσουν ό,τι θέλουν επάνω τους. Εσείς στο τέλος, θα κάνετε τη σύνθεση και βάλετε τις εκπληξούλες. Ας πιάσουμε δουλειά λοιπόν, γιατί η πρώτη του Δεκέμβρη πλησιάζει!!!












 Στείλτε μας στο viber μία φωτογραφία, όταν ολοκληρώσετε την κατασκευή σας, για να την ανεβάσουμε στο blog του σχολείου μας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και να ξεκινήσουμε μαζί την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα !!! Προσοχή να μην φαίνονται πρόσωπα. Καλές δημιουργίες!!!

Oι εικόνες είναι από το pinterest και χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτική χρήση .

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΒΗΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ e-class-ΤΜΗΜΑ 2

 

 


Αγαπητοί γονείς,  παράλληλα με την ψηφιακή μας τάξη, θα λειτουργήσω και το e-class, στο οποίο θα μπορείτε να βρίσκετε υλικό σχετικό με τα μαθήματα μας. Θα πρέπει όμως να κάνετε εγγραφή. Σας στέλνω τα βήματα για την εγγραφή σας καθώς και το αντίστοιχο link. Θα χρειαστείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό, που φτιάξατε για το παιδί  σας.
Η χρήση του e-class στην παρούσα φάση δεν είναι υποχρεωτική, οπότε στο μάθημα μου γράφεται, όποιος επιθυμεί επιπλέον υλικό.



 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ E-CLASS ΤΜΗΜΑ 1

 Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εγγραφή στο e-class.

Θα θέλαμε να γραφτείτε άμεσα καθώς αποφασίσαμε να ανεβάζουμε κι εκεί υλικό συμπληρωματικά με την σύγχρονη εκπαίδευση ανάλογα με τα θέματα που παρουσιάζουμε . Επίσης εκεί μπορούν να ενημερώνονται για τα θέματα και να κάνουν κάποιες δραστηριότητες όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα ή δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω της Σύγχρονης εκπαίδευσης . Θα  γραφτείτε στο μάθημα και των 2 εκπαιδευτικών .Η κυρία Χρύσα θα δίνει περισσότερο έμφαση στη Γλώσσα και η κυρία Σοφία στα Μαθηματικά.

Πληκτρολογείτε στον φυλλομετρητή σας τη διεύθυνση  

https://eclass.sch.gr/

βλέπεται αυτή την εικόνα :

  

πατάτε :είσοδος στην η-τάξη με λογαριασμό του Πανελλήνιου σχολικού δικτύου

 

πληκτρολογέιτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχετε από το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο και έτσι εισέρχεστε στο στο 6ο Νηπιαγωγείο.

Τσεκάρετε εκεί που λέει εγγραφή στο όνομα εκπαιδευτικού  : Σοφία Παναγοπούλου και Χρύσα Μπόρτζαρη.


Εμείς θα σας δεχτούμε στην τάξη μας και θα μπορείτε να μπαίνετε 
και να βλέπετε τις θεματικές ενότητες που βάζουμε 
και να κάνετε ότι δραστηριότητες αναρτούμε.
Επίσης μέσα από το e-class μπορούμε να επικοινωνούμε με email .
αν θέλουμε να σας ενημερώσουμε για κάτι.




Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΤΜΗΜΑ 1

 


Μιας και φέτος δεν μπορέσαμε να γιορτάσουμε την 17η Νοεμβρίου σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα βιντεάκι με τις εργασίες των παιδιών. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε πατώντας το λινκ που ακολουθεί

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 


 Αγαπητοί γονείς σήμερα έγινε μια πρώτη προσπάθεια για να εφαρμόσουμε την τηλεκπαίδευση στις διαδικτυακές μας τάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως διαπιστώσαμε όλοι μαζί υπήρξαν πολλές δυσκολίες κυρίως λόγο υπερφόρτωσης του δικτύου με αποτέλεσμα πολλοί να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν και η ποιότητα ήχου και εικόνας να μην είναι καλή .Επίσης δεν μπορούσαμε να μοιραστούμε με τα παιδιά κάποια βίντεο ή διαδικτυακά παιχνίδια , παρουσιάσεις που είχαμε ετοιμάσει . 

Έπειτα από όλα αυτά κρίναμε σκόπιμο να σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για τις τηλεδιασκέψεις μήπως μπορέσουμε να βελτιώσουμε αυτό το είδος επικοινωνίας .

1. Καλό είναι όλα τα παιδιά να έχουν μπει στην τάξη 5 λεπτά νωρίτερα ,ας μην έχει ανοίξει η τάξη, και να βρίσκονται σε αναμονή. Να έχουν πιει νερό και να έχουν φάει κάτι.Να έχουν δίπλα τους άσπρα χαρτιά και μαρκαδόρους σε περίπτωση αυτό που θα χρειαστεί.

2. Επιπλέον πρέπει να έχουν από την αρχή κλειστά τα μικρόφωνα και τις κάμερες . Γνωρίζουμε καλά ότι αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι για τα παιδιά αυτής της ηλικίας καθώς η προσμονή τους είναι να δουν τους φίλους τους. Δυστυχώς η εμπειρία από δικές τηλεδιασκέψεις έχει δείξει ότι μόνο όταν όλοι έχουμε κλειστά και τα 2 μπορούμε να παρακολουθήσουμε χωρίς διακοπές. Όταν απευθυνθούν οι εκπαιδευτικοί σε κάποιο παιδί τότε θα ανοίξει το μικρόφωνο και την κάμερα.

3. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μπορούμε να ανταλλάσσουμε πληροφορίες με τους γονείς από το chat που βρίσκεται κάτω δεξιά στην οθόνη π.χ. αν ρωτήσουμε εμείς στο chat αν ακουγόμαστε μπορείτε να μας απαντήσετε ότι μας ακούτε ή όχι.Επίσης μπορούμε να σας στείλουμε εκεί κάποιον σύνδεσμο που μπορείτε να αποθηκεύσετε και να δείτε αργότερα με τα παιδιά.

4. Όταν κάνουμε διάλειμμα δεν βγαίνετε από την ψηφιακή τάξη, αλλά θα κλείνετε την κάμερα και το μικρόφωνο εάν τα έχουμε ανοίξει . Το ίδιο θα κάνουν και οι νηπιαγωγοί . Τα παιδιά μπορούν να σηκωθούν κ να κάνουν ένα διάλειμμα.

5.Δεν επιτρέπεται να τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο καθόλη τη διάρκεια της επικοινωνίας.

6. Εαν κάποιο παιδί κουραστεί και δεν θέλει άλλο να συμμετέχει κλείνετε την κάμερα και το μικρόφωνο και μας γράφετε σε προσωπικό μήνυμα στο chat ότι θα αποχωρίσει . Είναι προτιμότερο αυτό παρά να πιέζουμε τα παιδιά να παρακολουθήσουν καθώς είναι κάτι πρωτόγνωρο για αυτά.

Ακολουθεί ένα βίντεο με κάποιες συμβουλές προς τα παιδιά για την Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το οποίο θέλαμε να τους το δείξουμε σήμερα! Μπορείτε να τους το δείξετε εσείς !!!


η χρήση του βίντεο είναι για εκπαιδευτική χρήση

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΤΑΞΕΙΣ


 

Αγαπητοί γονείς του τμήματος 1, στο e-class  του σχολείου μας

 https://eclass.sch.gr/courses/9050364112/

έχουν αναρτηθεί τα λινκ των ψηφιακών τάξεων των εκπαιδευτικών μας και το ωράριο των μαθημάτων.

Αύριο Τετάρτη 18-11-2020 τα παιδάκια του τμήματος 1 (πρωϊνό και ολοήμερο) θα μπουν στην ψηφιακή τάξη της κας Χρύσας, που θα τα περιμένει μαζί με την κυρία Σοφία.

Την Πέμπτη 19-11-2020 τα παιδάκια του τμήματος 1 (πρωϊνό και ολοήμερο) θα μπουν στην ψηφιακή τάξη της κας Σοφίας, που θα τα περιμένει μαζί με την κυρία Χρύσα.

 

Αγαπητοί γονείς του τμήματος 2, στο e-class  του σχολείου μας

 https://eclass.sch.gr/courses/9050364112/

έχουν αναρτηθεί τα λινκ των ψηφιακών τάξεων των εκπαιδευτικών μας και το ωράριο των μαθημάτων.

Αύριο Τετάρτη 18-11-2020 τα παιδάκια του τμήματος 2 (πρωϊνό και ολοήμερο) θα μπουν στην ψηφιακή τάξη της κας Γιάννας, που θα τα περιμένει μαζί με την κυρία Εύη.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 


Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 72989/ΦΕΚ 5043/Β/14-11-2020 της Υπουργού Παιδείας 

( Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.71342/ 6.11.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020» (Β’ 4899))  αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία όλης της χώρας για δύο εβδομάδες, ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, λαμβάνοντας υπόψη της τρέχουσας επιδημιολογικής επιβάρυνσης της χώρας (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

Τη δια ζώσης διδασκαλία αντικαθιστά υποχρεωτικά η σύγχρονη εξ αποστάσεως  ξεκινώντας από την Τετάρτη 18-11-2020, μέσω της πλατφόρμας webex (https://webex.sch.gr).

Όσον αφορά τα Νηπιαγωγεία η καθημερινή διδασκαλία θα πραγματοποιείται για 3 μισάωρα την ημέρα  και κατά τις μεσημεριανές ώρες ως εξής:

14:10 - 14:40   1η διδακτική ώρα

14:40 - 15:00   ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

15:00 - 15:30   2η διδακτική ώρα

15:30 - 15:50   ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

15:50 - 16:20   3η διδακτική ώρα

Θα σας αποσταλεί σύντομα ο υπερσύνδεσμος της ψηφιακής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού μας.

Στον παρακάτω βίντεο θα βρείτε οδηγίες για τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση Webex, που απευθύνονται σε γονείς και μαθητές:  

https://www.youtube.com/watch?v=_qKh1HgnEPo

 










ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΞ...ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ-ΤΜΗΜΑ 2

     Ένα πολύ μεγάλο μέρος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το αφιερώσαμε στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μιλήσαμε για τα έθιμα του τόπου...